Erikoisporaukset

Erikoisporaus kaivoksessa

Erikoisporaukset

Infrastruktuurin rakentamiseen sekä kaivosteollisuuden tarpeisiin Styrud Boreal Oy:llä on tarjottavana monipuolista laitteistoa mm. varustelu- ja tuotantoreikien poraukseen. Laitteita on kehitetty siten, että ne soveltuvat poraamiseen kaikkiin suuntiin, myös ylöspäin.

Tarjoamme myös siiviläputkikaivojen porauksia esimerkiksi vesilaitoksille sekä pohjaveden pinnan alentamiseen infra-alan projekteille.

 

Yhteyshenkilö

Joonas Jakonen
+358 40 125 9789

Esimerkkejä erikoisporauksen palveluistamme

Kallioreiät ja tuotantoporaus

Tarjoamme erikokoisia ja -suuntaisia kallioreikiä sekä kaivoksille että infra-alan erilaisiin tarpeisiin. Yleensä tarve on erilaisille varustelurei’ille, joihin asennetaan esimerkiksi sähkö-, puhelin- tai  tietoliikennekaapeleita ja vesiputkia. Olemme poranneet myös suuriläpimittaisia IV-reikiä maanalaisiin tiloihin. Porausmenetelmä perustuu uppovasaramenetelmään.

Kalustomme soveltuu myös kustannustehokkaaseen tuotantoporaukseen avolouhoskaivoksille ja kivilouhimoille.

Siiviläkaivot

Kun kallio on liian kaukana mutta pohjavettä on riittävästi, voidaan tehdä siiviläkaivo. Siiviläkaivo tehdään ja mitoitetaan samalla tavalla kuin porakaivo, mutta vesi menee porattuun reikään siiviläputken aukkojen läpi, joka poistaa hienoaineksen (hiekan, soran ja kivet).

Siiviläkaivoja voidaan käyttää esimerkiksi vedenottamoina tai pohjavedenpinnan alentamiseen. Uppovasaraporausmenetelmällä voidaan asentaa suuriläpimittaisetkin siiviläputkikaivot kivikkoiseen ja louhikkoiseen maaperään.